Vragen & Antwoorden

Alles wat u nog niet wist en niet durft te vragen over UAV's

 

Is vliegen met een UAV wel veilig?

Cammotion draagt veiligheid hoog in het vaandel.

Daarom kozen wij voor de beste UAV’s ter wereld. Toptechnologie, ontwikkeld voor het leger met een uiterst hoge efficiëntie. In tegenstelling tot sommige collega’s die met zelfbouwtoestellen werken.

Onze piloten worden vakkundig opgeleid en hebben honderden vlieguren in de vingers. De UAV’s zijn uitgerust met verschillende veiligheidssystemen. De UAV kan zelf landen, in de lucht blijven hangen en zelfs terugkeren als de batterij bijna leeg is.

Wordt om een of andere reden het contact met het basisstation verbroken, dan blijft de UAV gewoon in de lucht hangen en maakt een noodlanding indien nodig.

Cammotion neemt nooit risico’s. Te veel wind is een reden om niet te vliegen. Er wordt nooit boven mensen gevlogen.

Vliegt Cammotion in alle weersomstandigheden?

Cammotion kan met de UAV opereren in extreme omstandigheden. Regen, koude of wind tot 5 beaufort vormen theoretisch geen probleem. Maar omwille van veiligheidsredenen en vooral uit kwaliteitsoverwegingen worden deze extremere weersomstandigheden vermeden.

De ideale omstandigheden voor haarscherpe fotografie zijn maximum 4 beaufort. Voor video-opnames geldt hoe minder wind, hoe stabieler het beeld. Videobeelden kunnen naar wens en indien nodig in nabewerking gestabiliseerd worden.

De omgevingstemperatuur heeft zelden een invloed op de kwaliteit van de opnames.

Er kan probleemloos in elk seizoen geopereerd worden.

Welke camera’s kunnen bevestigd worden aan een UAV?

In principe kan elke camera aan onze UAV bevestigd worden. Cammotion kiest echter voor toestellen die de beste kwaliteit leveren in verhouding met de langste vliegtijd.
Er zijn weinig beperkingen.
Foto- en videocamera’s tot een maximum totaalgewicht van 1,2 kg vormen geen probleem. Daarnaast kunnen ook infrarood- en warmtecamera’s gemonteerd worden.

Cammotion kiest voor uitgekiende cameracombinaties die perfecte kwaliteit van de foto’s en stabiliteit van de UAV garanderen.

Heeft Cammotion een vergunning nodig om te mogen vliegen?

Voor elke opdracht wordt met de domeineigenaar een overeenkomst gemaakt die Cammotion de toestemming geeft om te vliegen en opnames te maken.

Kunnen er ook binnenopnames gemaakt worden met een UAV?

Voor elke UAV uitgerust met foto- of videoapparatuur geldt dezelfde regel: hoe minder wind hoe beter de beelden. Binnenopnames zijn dus de perfecte omstandigheden al dient de ruimte waarin gevlogen wordt wel voldoende groot te zijn.

En wat met de privacy?

Cammotion zet haar UAV’s nooit in voor opdrachten die indruisen tegen de wet op de privacy.
Elke persoon die onderwerp uitmaakt van een opname zal daar uitdrukkelijk toestemming voor geven alvorens het materiaal gepubliceerd kan worden.

Is luchtfotografie via Cammotion duur?

Vergeleken met alle andere technieken voor luchtfotografie heeft Cammotion steeds de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Elke opdracht heeft zijn prijs afhankelijk van afstand, filmen of fotograferen, bewerking van het materiaal, …
Merk zelf hoe betaalbaar we zijn? Vraag vrijblijvend een offerte aan.